/  / 
Capitale imperiale (autocar)

Circuit

Capitale imperiale (autocar) - 7 zile
Budapesta, Praga, Viena, Bratislava
Capitale imperiale (autocar)
Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar) Capitale imperiale (autocar)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Plecari intre Tarif/persoană
03.02.2019 - 31.12.2024
min 40 pers
279.00 EUR REZERVĂ
Ziua 1, Bucuresti - Budapesta.
Intalnire in fata Garii de Nord (vis a vis de coloane) la ora 05.00. Plecare din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Pitesti,Rm.Valcea, Sibiu, Sebes, Deva, Timisoara, Arad (sunt prevazute imbarcari din orasele de pe traseu; de asemenea, la cerere se pot realiza transferuri din orasele apropiate). Dupa masa trecem vama Nadlac si ajungem in Ungaria. Spre seara sosire la Budapesta. Cazare si odihna la hotel 3*. Seara timp liber in Budapesta sau, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare intre Buda si Pesta: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate (bufet suedez). Bauturi: vin Tokay si apa minerala. Pret informativ: 35 EURO/ persoana.
Cazare in Budapesta.

Ziua 2, Budapesta - Praga.
Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic al orasului cu autocarul, pe parcursul caruia vom admira: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Deplasare cu autocarul la Brno, Capitala Moraviei si al doilea oras ca marime din Cehia, important centru universitar. Tur panoramic de oras: Piata Libertatii cu stradute inghesuite intre numeroase catedrale gotice, vechea si noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel cu o superba panorama a orasului Brno, Castelul Regal Spilberk. Continuam traseul spre Praga.
Cazare la Le Petit Hotel 3* in Praga (sau similar).

Ziua 3, Praga
Mic dejun. Transfer in centrul orasului pentru tur panoramic de cca 3.5 ore, cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh) si Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita cea mai mica casa din Europa). Timp liber la dispozitie, sau excursie optionala, la Kutna Hora, oras aflat in patrimoniul UNESCO si care a rivalizat din punct de vedere economic, cultural si politic, cu Praga, devenind ulterior resedinta favorita a multora dintre regii Boemiei si mai tarziu a nobililor imperiului AustroUngar.
Tur panoramic de oras: Catedrala gotica Sf Barbara, Curtea Italiana (fosta resedinta regala si fabrica de bani) si faimosul Osuar Sedlec. Pret informativ: 25 EURO/ persoana, minim 25 platitori. Intoarcere la Praga.
Cazare in Praga la acelasi hotel.

Ziua 4, Praga.
Mic dejun. Timp liber in Praga, sau optional excursie la Dresda, orasul lui August cel Puternic, cunoscut in istorie drept „Regele Soare al Saxoniei”. Orasul se mai numeste si „Florenţa de pe Elba“, iar la inceputul secolului al 18-lea, devine o metropola a artelor de rang european. Marturie stau somptuoasele edificii baroce: Cladirea Operei Semper, Cladirea Palatului Zwinger, Catedrala Catolica din Dresda (Katholische Hofkirche), Palatul Regal (Dresden Schloss), Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche). Tur pietonal in centrul vechi, timp liber pentru pentru cumparaturi si masa. Pret informativ: 35 EURO / persoana, minim 25 platitori. Intoarcere in Praga. Seara timp liber la dispozitie, sau optional, cina traditionala ceheasca cu spectacol folcloric live cu bauturi incluse, la renumitul restaurant praghez „U Marchanu”. Pret informativ: 30 EURO/ persoana.
Cazare in Praga.

Ziua 5, Praga - Viena.
Mic dejun. Plecam spre Viena. Sosire in capitala Austriei in jurul pranzului. Acest oras este de mult timp unul dintre centrele culturale recunoscute ale lumii, bogat in teatre, muzee, case istorice si biblioteci. Este renumit de secole si pentru cafenelele si restaurantele sale. Orchestra Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, intemeiata in 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanica.Timp de 3 ore vom face turul panoramic al Vienei. Printre obiectivele turistice care vor fi admirate se numara: Opera, Monumentul lui Johan Strauss, Domul Sfantul Stefan siUniversitatea. Timp liber (recomandam cumparaturi pe strada Mariahilfer).
Cazare hotel HB1 Wien Schonbrunn 3* (sau similar) in Viena.

Ziua 6, Viena - Budapesta
Mic dejun. Dimineata vom preda camerele si vom incepe programul. Prima oprire va avea loc la Schonbrunn, iar pentru turistii care nu doresc vizita la palat, recomandam plimbarea in parcul si gradinile acestuia. Plecam spre Budapesta iar pe traseu vom face o scurta oprire la Bratislava. Scurt tur panoramic cu autocarul, dar si pietonal, in cadrul caruia vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu restaurant construit intr-un stil futuristic situat in varful unui turn inclinat, Castelul Bratislavei, Piata Vechii Primarii. Vom continua itinerariul spre Budapesta, unde vom sosi in cursul serii. Cazare la hotel 3*. Timp liber la dispozitie. Seara, optional, cina traditionala ungureasca, cu degustare de vinuri si spectacol cu muzica live si dansuri traditionale intr-o crama din secolul XIII (Tarif informativ: 35 EURO/ persoana).
Cazare la hotel Atlantic 3* (sau similar) in Budapesta.

Ziua 7, Budapesta - Bucuresti.
Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti tranzitand Arad – Deva – Sibiu – Pitesti. Sosirea in Bucuresti este prevazuta seara tarziu (sunt prevazute debarcari si in orasele de pe traseu).

Pretul include:
•transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 6 nopti cazare in hoteluri de 3* astfel: 2 nopti Budapesta, 3 nopti Praga, 1 noapte Viena;
• mic dejun;
• tururi panoramice in Budapesta, Brno, Praga, Bratislava si Viena;
• insotitor roman de grup.

Pretul nu include:
•intrarile la obiectivele turistice;
• excursiile optionale;
• asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata)
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie
• bacsisuri pentru ghizii locali si personalul hotelier 5 EURO/persoana (se practica in tarile vizitate).

Nota:
• supliment camera single: 110 euro;
•tarif copil 0-11.99 ani in camera cu doi adulti: 190 euro;
• grup minim 40 turisti;
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii;
• la inscriere se va plati un avans de 50. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
• acte necesare: carte de identitate sau pasaport simplu electronic sau temporar valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei. Toti copii au nevoie de pasaport.