/  / 
Elvetia (avion)

Circuit

Elvetia (avion) - 9 zile
Milano, Geneva, Davos, St. Moritz
Elvetia (avion)
Elvetia (avion) Elvetia (avion) Elvetia (avion) Elvetia (avion) Elvetia (avion) Elvetia (avion) Elvetia (avion) Elvetia (avion) Elvetia (avion) Elvetia (avion)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Dată plecare Tarif/persoană
20.07.2021 1095.00 EUR REZERVĂ
19.08.2021 1115.00 EUR REZERVĂ
21.09.2021 1095.00 EUR REZERVĂ
Ziua 1, Bucuresti - Milano - Taesch
Intalnire la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 14.00, cu insotitorul de grup, pentru imbarcare pe cursa SWISS AIRLINES cu destinatia Zurich. Decolare la ora 16:00 si sosire in Zurich la ora locala 17:25.
Transfer si cazare la hotel A-Ja Resort Zurich 3* sau similar.

Ziua 2, Zurich - Basel - Berna.
Mic dejun. In cursul diminetii, vizitam orasul Zurich, situat in nordul lacului cu acelasi nume care si-a conservat foarte bine aspectul bancar, unde vom admira: eleganta Banhofstrasse, Fraumunster, Primaria, Gradina Teilor si Catedrala Grossmunster.
Continuam cu turul panoramic al orasului Berna, capitala Confederatiei Elvetiene, unde vom admira centrul istoric cu fantanile sale medievale, Parlamentul, Catedrala, Turnul cu ceas si groapa cu ursi.
Cazare in Berna la Hotel City am Bahnof 3* sau similar.

Ziua 3, Berna
Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru plimbari individuale sau, optional, excursie la Interlaken si Lauterbrunnen. Interlaken este o statiune amplasata pe malul celor doua lacuri alpine, Thun si Brienz. Linia de cale ferata Jungfrau a fost finalizata in 1912 si ajunge la cea mai mare altitudine din Europa, 3.454 m. Lauterbrunnen semnifica “multe fantani”, in vale existand 72 de cascade, cea mai renumita dar si cea mai inalta cascada din Europa, Staubbach, impresioneaza cu o cadere de la 30 m altitudine.
Cazare in Berna la acelasi hotel.

Ziua 4, Berna - Geneva.
Dupa micul dejun a plecam spre Biel (in germana Biel, in franceza Bienne), orasel situat pe malurile nord-vestice ale lacului Biel, unde avem prevazut un tur panoramic, cu insotitorul de grup. Continuam cu Lausanne unde vom avea un tur panoramic cu insotitorul de grup si vom admira Catedrala, Muzeul Olimpic, precum si alte atractii turistice ale orasului. Dupa vizitarea celor doua orase, vom pleca catre Geneva oras situat pe malul Lacului Leman, avem prevazut un tur panoramic de oras cu ghid local (2 ore) unde admiram Catedrala Saint Pierre, Palatul Natiunilor Unite, Primaria (Hotel de Ville, celebra pentru faptul ca aici, in anul 1864, a intrat in legalitate Crucea Rosie) si renumita fantana Jet d’Eau.
Cazare la hotel Crowne Plaza Geneva Airport 3* sau similar.

Ziua 5, Geneva - Taesch.
Mic dejun. Ne indreptam catre zona Montreux pentru vizitarea Castelului Chillon cu ghid local. Continuam drumul spre Taesch de vom lua trenul pana la Zermatt (aici nu sunt admise masinile sau autocarele) si vom explora aceasta statiune montana aflata in inima Alpilor Elvetieni. Optional, ascensiune cu trenul catre Gornergrat (3.089 m). De aici se poate vedea celebrul varf Matterhorn (4.478 m), emblema renumitei firme de ciocolata Toblerone.
Cazare la hotel Modern Rooms by Tascherhof 4* sau similar.

Ziua 6, Taesch - Chiasso.
Mic dejun. Astazi vom strabate un peisaj mirific, traversand Alpii prin Pasul Simplon (2005 m altitudine), in drumul nostru spre Lugano. Situat pe malul lacului cu acelasi nume, Lugano combina savoarea italiana cu eleganta elvetiana. Cazare in Chiasso, la hotel Movenpick Touring 3* sau similar.

Ziua 7, Chiasso - Lomazzo.
Mic dejun. Incepem ziua cu un scurt tur panoramic al celui mai sudic oras al Elvetiei, Chiasso, situat la granita cu Italia. Este un important centru de transport si comert, inca din 1873, cand gara din Chiasso, a fost declarata punct de intrare pentru Caile Ferate Elvetiene Nationale. Continuam calatoria catre Como, trecand prin orasul Varese, cunoscut pentru vilele sale construite in stilul art-nouveau. Varese este faimos pentru Sacro Monte din Varese – un loc de pelerinaj si reculegere, care este inclus in lista Patrimoniului UNESCO. Ne vom opri apoi in incantatorul oras Como, cel mai important si vizitat oras de pe malul lacului Como, situat in extremitatea sudica a bratului vestic. Seara, transfer la hotel Just Lomazzo Fiera 4* sau similar.

Ziua 8, Lomazzo - Zurich.
Mic dejun. Ne continuam drumul catre Lucerna unde vom face o vizita panoramica si vom admira zona veche cu piata Weinmarkt si Podul Capelei (care dateaza din secolul XIV). Sosire in Zurich si cazare la hotel A-Ja Resort Zurich 3* sau similar. Dupa amiaza, excursie optionala in pitorescul orasel Schaffhausen si la Cascada Rinului (Rheinfall) - cea mai larga cascada din Europa, formata din mai multe caderi succesive de apa, ce se afla la granita dintre Elvetia si Germania.

Ziua 9, Zurich - Bucuresti.
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa SWISS AIRLINES cu destinatia Bucuresti. Decolare din Zurich la ora locala 12:00 si sosirea in Bucuresti la ora 15:20.

Pretul include:
• transport cu avionul Bucuresti - Zurich - Bucuresti cu compania Swiss Airlines;
• 8 nopti cazare cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* si 4*: 2 nopti in Zurich, 2 nopti in Berna, 1 noapte in zona Geneva, 1 noapte in Taesch, 1 noapte in Como, 1 noapte in Sursee;
• transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• transport cu autocar pe tot parcursul turului conform programului;
• bilet de tren dus-intors Taesch - Zermatt - Taesch (clasa a II-a);
• intrarea la Castelul Chillon cu ghid local;
• ghid local in Geneva;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari)

Pretul nu include:
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana – se practica in Elvetia, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Nota:
•grup minim 25 turisti;
•excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii;
•la inscriere se va plati un avans de minim 50%;
•acte necesare: pasaport sau CI valabile minim 6 luni de la intoarcerea in tara;
•supliment camera single: 355 euro;
• patul suplimentar este pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat.
• camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere.