/  / 
Turcia si Insula Rhodos (autocar)

Circuit

Turcia si Insula Rhodos (autocar) - 10 zile
Ayvalik, Kusadasi, Istanbul, Marmaris
Turcia si Insula Rhodos (autocar)
Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar) Turcia si Insula Rhodos (autocar)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Dată plecare Tarif/persoană
09.05.2019 760.00 EUR REZERVĂ
30.05.2019 760.00 EUR REZERVĂ
06.09.2019 760.00 EUR REZERVĂ
20.09.2019 760.00 EUR REZERVĂ
Ziua 1, Bucuresti - Ayvalik
Ora 05:00 imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.
Ora 05:15 plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Edirne – Ayvalik. Popas la ruinele cetatii antice Troia, unde vom vedea o replica a calului de lemn, zidurile fortficate si poarta cu turnul de la intrarea in cetate.
Sosire seara si cazare in zona Ayvalik.

Ziua 2, Ayvalik - Kusadasi
Mic dejun. Plecare spre Kusadasi. Popas la Bergama (Pergam), unde vom vizita Teatrul de pe anticul Acropolis, Bazilica cea Rosie – Biserica Sf. Ioan, prima biserica din cele 7 biserici ale Apocalispei si Cetatea Pergam, recunoscuta in antichitate pentru marea biblioteca si pentru centrul medical fondat de Galen.
Cina si cazare in Kusadasi.

Ziua 3, Kusadasi
Dupa micul dejun, timp liber pentru plaja si cumparaturi. Optional, excursie la Efes, cel mai bine conservat oras antic, unde se viziteaza Templul zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii), cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru in care a predicat Sf. Apostol Pavel), Casa Fecioarei Maria din Efes care este, conform traditiei locului, locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Continuam cu vizitarea Muzeului Ephesus din Selcuk, precum si a complexului comercial cu fabrica de pielarie.
Cina si cazare in Kusadasi.

Ziua 4, Kusadasi - Bodrum
Mic dejun si apoi timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau shopping in Bazar. Optional, croaziera pe Marea Egee, o plimbare relaxanta pe mare cu masa de pranz inclusa, care va ofera ocazia sa admirati minunatul tarm al statiunii, cu opriri in mici golfulete pentru poze. Dupa-amiaza, plecare spre Bodrum. In drum vom vizita ruinele unei alte cetati antice grecesti, cea a Miletului, unde vom admira Amfiteatrul, Baile Faustinei, Nymphaeum, Bouleuterionul si Delphinionul.
Sosire seara, cazare si cina in Bodrum.

Ziua 5, Bodrum - Marmaris
Dupa micul dejun, vizitam centrul istoric si Bazarul, inclusiv Castelul Sf. Petru din Bodrum, simbolul orasului, ridicat de cavalerii ioaniti in secolul XV. Castelul gazduieste Muzeul de Arheologie Subacvatica, considerat cel mai important muzeu de acest tip din lume. Ne continuam dumul spre Marmaris, unde ajungem dupa-amiaza.
Cazare si cina in zona Beldibi/Marmaris.

Ziua 6, Marmaris
In aceasta zi, dupa micul dejun,timp liber in Marmaris pentru plaja, cumparaturi, vizite. Optional, excursie in Valea si Delta raului Dalyan. Seara putem opta pentru un spectacol magnific cu muzica si dansui traditionale: seara turceasca.
Cazare si cina in Marmaris.

Ziua 7, Insula Rhodos
Mic dejun si apoi croaziera in Insula Rhodos. In Rhodos Town, deplasare pietonala pe traseul Piata Martirilor Evrei, Piata Hipocrates, strada Cavalerilor, portul Mandraki, apoi timp liber pentru vizitarea centrului istoric si a Castelului, a Muzeului de Arheologie, shopping.
Cazare si cina în Marmaris.

Ziua 8, Marmaris - Pamukale - Istanbul
Dupa micul dejun, vizitam Pamukkale sau “Castelul de bumbac”, cu terasele calcaroase cu apa termala (fenomen unic in lume). Pamukkale este un loc unde ajungeau calatorii dornici de o oaza de liniste si de meditatie, astazi reprezinta o zona de mare interes turistic inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Apoi vizitam si ruinele anticului oras Hierapolis, nume tradus prin „orasul sacru”, fondat de catre Eumenes al II-lea, rege al Pergamonului.
Sosire seara si cazare in Istanbul.

Ziua 9, Istanbul
Mic dejun. Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente. Vom incepe cu Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei. Continuam cu Piata Sultanahmet: Moscheea Albastra, Hipodromul si Basilica Cisterna. Dupa-amiaza, optional, croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte marea Neagra de marea Marmara (aproximativ 90-120 minute), parcurgandu-se un traseu interesant pe langa malul European, pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) si retur pe partea Asiatica. Se pot admira: podul Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce, etc.
Cazare in Istanbul.

Ziua 10, Istanbul - Bucuresti
Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Ruse – Stara Zagora – Giurgiu. In Edirne (maximum 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosire in cursul serii in Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.

Pretul include:
• Transport cu autocar clasificat;
• Transfer cu feribotul la Canakkale;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Ayvalik la hotel de 3*-4*;
• 2 nopti de cazare cu demipensiune in Kusadasi la hotel de 3*;
• 1 noapte de cazare cu demipensiune in Bodrum la hotel de 3*;
• 3 nopti de cazare cu demipensiune in Marmaris la hotel de 3*;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in Istanbul la hotel de 3*;
• Vizitele la Troia, Pergam, Milet, Rhodos, Pamukkale si Edirne;
• Ghid local Istanbul (ziua 6);
• Ghid roman insotitor.

Pretul nu include
• Excursiile optionale
• Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative): Casa Fecioarei Maria - 6 Euro; Pamukkale, Piscina Cleopatrei - 10 Euro; Istanbul: Basilica Cisterna - 8 Euro; Biserica Sf. Sofia - 9 Euro; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului - 15 Euro; Palatul Dolmabahce - 9 Euro.
• Transportul local individual.

Nota:
• grup minim 35 turisti;
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii;
• la inscriere se va plati un avans de 50%, din valoarea pachetului turistic, iar restul de 50%, cu 30 zile inainte de plecare;
• acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara;
• camera single: 1059 euro;
• copil sub 12 ani neimpliniti cazat in camera cu 2 adulti: 466 euro.

Excursii optionale:
• Excursie Efes – 25 euro/persoana;
• Excursie in Valea si Delta raului Dalyan – 29 euro/persoana;
• Seara Turceasca – 29 euro/persoana;
• Croaziera pe Marea Egee (minimum 15 persoane) – 20 euro/persoana;
• Croaziera pe Bosfor – 15 euro/persoana;