/  / 
Maroc - Capitale Imperiale

Circuit

Maroc - Capitale Imperiale - 9 zile
Casablanca, Marrakech, Fez, Rabat, Casablanca
Maroc - Capitale Imperiale
Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale Maroc - Capitale Imperiale

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Plecari intre Tarif/persoană
Ziua 1, Bucuresti - Casablanca
Ora 03:55 intalnire pe aeroportul Bucuresti – Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Casablanca, cu escala la Lisabona. Decolare la ora 05:55, sosire la Lisabona in jurul orei 08:30. Ora 13:35 decolare din Lisabona cu aterizare in Casablanca la ora 15:55. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2, Casablanca
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata turului de oras Casablanca: Piata Centrala, Cartierul Habous, bazarele, Mahakina, Catedrala Notre Dame Lourdes, Cornisa, cartierul Anfa Seara, Villa Mirador, Villa dar Saada, Moscheea Hassan al II-lea, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite.
Cazare in Casablanca.

Ziua 3, Casablanca - Marrakech
Dupa micul dejun, continuam cu vizita in Marrakech, unde vom face un tur panoramic de oras, ce include: Moscheea Koutoubia si Palatul Bahia. Vom vedea plantatiile de maslini de la Menara si Piata Jamaa El Fna.
Cazare in Marrakech.

Ziua 4, marrakech - Essaouira
Mic dejun si apoi timp liber sau excursie optionala la Essaouira, oras – port pe coasta Oceanului Atlantic, renumit pentru a sa Medina cu ziduri fortificate, inscris pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO.
Cazare in Marrakech.

Ziua 5, Marrakech - Ouarzazate
In aceasta zi, dupa micul dejun, aveti timp liber pentru plimbari sau puteti opta pentru o excursie optionala la Ouarzazate, traversand Muntii Atlas, unde vom intra in contact cu viata localnicilor din satele berbere si cultura acestora. Vom ajunge la Tiz-in-Tichka, situat la cea mai mare altitudine din nordul Africii. Ajungem la Ouarzazate, dincolo de care se intinde desertul Sahara. Vom vizita asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout.
Cazare in Marrakech.

Ziua 6, Marrakech - Ifrane - Fez
Dupa micul dejun plecam spre Fez prin Muntii Atlas. Prima oprire va fi in Beni Mellal, oras la poalele muntiilor, unul dintre cele mai mari centre agricole ale Marocului. Al doilea popas va fi la Ifrane – importanta statiune de ski. Dupa amiaza, sosim in Fez, perla lumii arabe si cel mai vechi oras islamic din lume. Este impartit in trei zone: orasul nou, construit in 1912, orasul medieval, construit in sec. al XIII-lea si orasul vechi, cu prima atestare documentara in anul 809.
Transfer la hotel si cazare in Fez.

Ziua 7, Fez
Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi intreaga pentru vizitarea orasului Fez, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievala, Moulay Idriss, Moscheea Karaouin.
Cazare in Fez.

Ziua 8, Fez - Rabat - Casablanca
Dimineata, dupa micul dejun, plecam din Fez catre Volubilis, care, in Antichitate, era un important oras roman. Acesta era centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana. Vom admira faimoasele ruine romane. Dupa aceea, drumul continua catre Meknes, oras impresionant cu un amestec de stiluri spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte si porti marete. Centrul Vechi al orasului Meknès este uriasa Piata el-Hedim, situata in fata portii Bab el-Mansour. Poarta Bab el-Mansour este strajuita de doua coloane monumentale corintice din marmura. Traseul continua catre Rabat – capitala regatului si sediul guvernului marocan. Aici vom avea tur panoramic de oras. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Vom admira: Turnul Hassan, construit in perioada regelui Almohadic. Desi nu a fost niciodata finalizat, este, totusi, un monument remarcabil. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Ultima oprire este la Palatul Regal pentru o vizita exteriora.
Transfer la hotel in Casablanca.

Ziua 9, Casablanca - Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti, cu escala la Lisabona. Decolare din Casablanca la ora 16:40, sosire in Lisabona la ora 17:00. La ora 23:10 plecare din Lisabona si sosire la Bucuresti a doua zi la ora 05:10.

Pretul include:
• Bilete de avion Bucuresti – Casablanca – Bucuresti – zboruri cu escala in Lisabona;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun in Cassablanca la hotel de 4*;
• 3 nopti cazare cu mic dejun in Marrakesh la hotel de 3*;
• 2 nopti cazare cu mic dejun in Fez la hotel de 3*;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz;
• Ghid local la obiectivele turistice din Fez si Marrakesh;
• Asistenta turística in limba romana.

Pretul nu include:
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion), bagajul de cala, bagajul de mana si taxa de serviciu - 299 Euro/persoana;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice – aproximativ 58 Euro/persoana;
• Excursiile optionale;
• Supliment demipensiune (8 cine) – 115 Euro / persoana ;
• Supliment pentru plecarea de Pasti – 80 Euro/persoana;
• Asigurarea storno si medicala (recomandate);
• Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;
• taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor.

Nota:
• grup minim 25 turisti;
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii,
• la inscriere se va plati un avans de 50%, iar restul de 50% se va plati inaintea plecarii;
• acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara;
• supliment single: 259 €;
• copil sub 12 ani (neimpliniti) cazat in camera cu 2 adulti: 529 €.

Excursii optionale:
• Essaouira - 49 Euro/adult si 35 Euro/copil 2-12 ani, include: transport local, asistenta turistica in limba romana, nu include intrari, se achita local, 10 euro de persoana (tarif informativ, se poate modifica);
• Quarzazate - 49 Euro/adult si 35 Euro/copil 2-12 ani, include: transport local, asistenta turistica in limba romana, nu include intrari, se achita local, 10 euro de persoana (tarif informativ, se poate modifica);
Grup minim excursii optionale: 20 de persoane.