/  / 
Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar)

Circuit

Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) - 3 zile
Rasnov, Brasov, Viscri, Sighisoara, Sibiu, Curtea de Arges
Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar)
Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar) Transilvania: Biserici si cetati fortificate (autocar)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Plecari intre Tarif/persoană
Ziua 1, Bucuresti - Cetatea Rasnov - Brasov
Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe ruta Bucuresti – Sinaia – Predeal – Rasnov – Prejmer – Brasov. Vom face o prima oprire la castelul Peles, in Sinaia (resedinta de vara a regilor Romaniei, construit la dorința regelui Carol I al Romaniei, intre anii 1873-1914). Ne continuam drumul pe Valea Prahovei, prin statiunea Paraul Rece, pana la Cetatea Rasnov – ansamblu fortificat situat la sudul orasului Rasnov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania ce dateaza din secolul al XIV-lea. De la Rasnov plecam spre Biserica evanghelica fortificata din Prejmer, construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane, ce dateaza din secolul al XII-lea. Plecare spre Brasov, vom face o plimbare pietonala in centrul istoric al orasului, Piata Sfatului, Biserica Neagra. Cazare in zona Brasov.Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe ruta Bucuresti – Sinaia – Predeal – Rasnov – Prejmer – Brasov. Vom face o prima oprire la castelul Peles, in Sinaia (resedinta de vara a regilor Romaniei, construit la dorința regelui Carol I al Romaniei, intre anii 1873-1914). Ne continuam drumul pe Valea Prahovei, prin statiunea Paraul Rece, pana la Cetatea Rasnov – ansamblu fortificat situat la sudul orasului Rasnov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania ce dateaza din secolul al XIV-lea. De la Rasnov plecam spre Biserica evanghelica fortificata din Prejmer, construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane, ce dateaza din secolul al XII-lea. Plecare spre Brasov, vom face o plimbare pietonala in centrul istoric al orasului, Piata Sfatului, Biserica Neagra.
Cazare in zona Brasov.

Ziua 2, Brasov - Sighisoara - Sibiu
Dupa micul dejun, vom porni spre satul Viscri, ce reprezinta adevarata fata a satului autentic romanesc care l-a fermecat pe insusi Printul Charles. Ajungem sa vizitam Biserica Evanghelica Fortificata din Saschiz, construita in sec. Xlll, aceasta face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Continuam drumul spre Sighisoara, unde vom face o plimbare pietonala in interiorul cetatii medievale, care a fost inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO in anul 1999. Plecand din Sighisoara ne continuam periplul si vom ajunge la Biserica fortificata din Malancrav, judetul Sibiu, construita în secolul XIV pe locul unei bazilici romanice mult mai vechi. Inclusa pe lista UNESCO este si biserica fortificata din Biertan, urmatoarea noastra oprire. Complexul arhitectural medieval din Biertan este o constructie monumentala, cu trei compartimente de inaltimi egale. Construita intre anii 1490 si 1520 in stilul gotic tarziu, a fost ultima biserica din Transilvania inaltata in acest stil. Ne indreptam catre Sibiu, unde vom vizita ansamblul de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Mosna (Biserica Evanghelica –Lutherana, una dintre cele mai frumoase biserici gotice tarzii, construita intre anii 1480-1486) si Biserica fortificata din Valea Viilor, inclusa in Lista patrimoniului mondial UNESCO (biserica actuala a fost ridicata in secolul al XV-lea si transformata in cetate bisericeasca in jurul anului 1500, cand biserica a suferit multe modificari fiind fortificata).
Cazare in zona Sibiu.

Ziua 3, Sibiu - Curtea de Arges - Bucuresti
Aceasta dimineata o vom dedica vizitei orasului Sibiu, unul dintre cele mai importante si infloritoare orase din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Orasul a fost capitala Transilvaniei intre anii 1692-1791. Vom admira centrul istoric: Piata Mare, Piaţa Mica, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor si Catedrala Mitropolitana Sf.Treime. In jurul pranzului, vom pleca spre Bucuresti trecand prin defileul Oltului cu o scurta oprire la Manastirea Cozia si o vizita la Manastirea Curtea de Arges, construita între 1515 – 1517 de Neagoe Basarab, necropola pentru familia regala a Romaniei.
Sosire in cursul serii in Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.

Servicii incluse:
• Transport autocar clasificat;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 2*- 3*;
• Excursiile prezentate in program;
• Ghid insotitor.

Nu sunt incluse:
• intrarile la obiectivele turistice.

Nota:
• Grup minim 35 persoane.
• Acte necesare: carte de identitate.
• grup minim 30 de turisti;
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii,
• termene de plata: se achita 50% din valoarea pachetului turistic la inscriere, iar restul de 50%, cu 30 zile inainte de plecare;
• acte necesare: carte de identitate;
• camera single 1182 Lei;
• copil 2-12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 502 Lei.