/  / 
India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion)

Circuit

India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) - 9 zile
Delhi, Jaipur, Fatehpur Sikri, Agra
India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion)
India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion) India - Nestematele Triunghiului de Aur(avion)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Dată plecare Tarif/persoană
21.04.2019 1175.00 EUR REZERVĂ
29.04.2019 1175.00 EUR REZERVĂ
Ziua 1, Bucuresti - Amsterdam - Delhi
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 dimineata pentru imbarcare spre Amsterdam cu compania KLM la ora 07.00. Sosire in Amsterdam la ora locala 09:00. Decolare spre Delhi la ora 14:25. Sosire in Delhi in cursul noptii (ora 01:45, noaptea de 21/22.04). Dupa traditionalul “Bun venit in India!”, transfer la hotel.
Cazare in Delhi, la hotel Radisson Blu Pashchim Vihar 5* (sau similar).

Ziua 2, Delhi
Dupa micul dejun tur panoramic al Vechiului Delhi (Old Delhi) – construit de imparatul mogul Shah Jahan pe malulr aului Yamuna la inceputul secolului al XVII-lea. Vechiul Delhi a fost capitala Imperiului Mogul ce a lasat mostenire generatiilor ulterioare multe palate si forturi uimitoare care reflecta desavarsirea arhitecturii mogule. Se va admira din exterior Fortul Rosu (UNESCO) - complex magnific construit cu scopul de a deveni paradisul personal al imparatului Shah Jahan. Plimbare printre stradutele pline de culoare ale zonei comerciale vechi, Chandni Chowk, pentru a simti aromele ametitoare ale mirodeniilor locale. Turul include intrari la Jama Masjid (Moscheea de Vineri) - ultima cladire construita de Shah Jahan, care este in prezent cea mai mare moschee din India. Dupa-amiaza, tur in partea noua a orasului (New Delhi). Contrastul dintre Vechiul Delhi si Noul Delhi se va vedea la tot pasul, turul dezvaluind cealalta fata a orasului, ce
aminteste de perioada cand New Delhi a fost capitala Imperiului Britanic in India. Vor putea fi admirate din exterior: Poarta Indiei – ridicata initial in onoarea soldatilor indieni ucisi in Primul Razboi Mondial si devenita simbol al orasului si al independentei, Parlamentul, resedinta presedintelui si cartierul diplomatic. Intrari la situl UNESCO Mormantul lui Humayun si in Templul Sikh Bangla Sahib Gurudwara. Mormantul lui Humayun, construit in 1570, are o valoare deosebita intrucat a fost primul mormant-gradina de pe subcontinentul Indian si a fost o sursa de inspiratie de-a lungul timpului pentru alte monumente dintre care cel mai important este Taj Mahalul.
Cina si cazare la hotel Radisson Blu Pashchim Vihar 5* (sau similar).

Ziua 3, Delhi - Mandawa
Mic dejun. Ne vom petrece ziua in zona Mandawa, un orasel linistit unde domneste inca
atmosfera Indiei de odinioara. Aceasta regiune Shekawati este descrisa drept “galeria in aer liber a Rajasthanului” si regiunea cu cea mai mare concentratie de fresce din lume. Dupa-amiaza, tur pietonal impreuna cu insotitorul roman de grup pentru a descoperi bijuteriile arhitecturale ale oraselului.
Cina si cazare la hotel Castle Mandawa 4* (sau similar).

Ziua 4, Mandawa - Jaipur
In aceasta dimineata, dupa micul dejun, vom pleca din Mandawa spre Jaipur, capitala statului Rajasthan, oras faimos datorita istoriei sale bogate in evenimente si apreciat pentru pietrele pretioase si obiectele mestesugaresti de aici. Pe parcursul acestei calatorii vom
descoperi un taram aparte, unde traditiile stravechi sunt respectate cu sfintenie. Dupa-amiaza, sosire in «Orasul Roz», si vizita la Templul Birla, un impresionant templu hindus.
Cina si cazare la hotel Park Regis 4* (sau similar) in Jaipur.

Ziua 5, Jaipur
Dupa micul dejun urmeaza excursia la binecunoscutul Fort Amber, construit pe culmea unui deal, fort care ilustreaza perfect splendoarea in care traiau maharajahii de odinioara. Drumul de la poalele dealului la poarta fortului este parcurs pe spatele elefantilor. De-a lungul secolelor, impunatoarea constructie a jucat rol de palat, dar si de unitate administrativa si bastion militar. In interior, vom vizita: Gradina Charbagh, Sukh Niwas sau Palatul Placerilor, Jai Mandir sau Holul Victoriei, care adaposteste Sheesh Mahalul (Sala Oglinzilor), Diwan-i Am sau Holul pentru audiente publice, Diwan-iKhas, Holul audientelor private, diferite porti frumos decorate (Ganesh Pol – Poarta lui Ganesh, Chand Pol - Poarta Lunii, etc) si alte palate. Dupaamiaza, vizita Orasului Roz, denumit astfel datorita caselor sale vechi, varuite in aceasta nuanta. Turul include intrare la Muzeul din Palatul Orasului si Observatorul Jantar Mantar (UNESCO), unul din cele cinci observatoare construite de maharajahul Sawai Jai Singh II, conducator din dinastia Rajput. Observatorul, construit la inceputul secolului XVIII, este situat intr-un parc si contine mai multe instrumente de piatra care furnizeaza informatii detaliate si destul de exacte despre corpurile ceresti. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa Hawa Mahal - Palatul Vanturilor, renumit pentru fatada sa elaborata cu cele 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile fara a fi vazute. Cina si cazare la hotel Park Regis 4*(sau similar) in Jaipur.

Ziua 6, Jaipur - Abhaneri - Fatehpur Sikri - Agra
Dupa micul dejun, Plecare cu autocarul spre Agra. In drumul nostru, oprire pentru vizita la Abhaneri Stepwell pentru a experimenta o plimbare cu camila – simbolul Rajasthanului (Camel Cart Ride) si pentru a interactiona cu satenii. Creat pentru a asigura alimentarea cu apa a zonei, Chand Baori sau Abhaneri Stepwell este o structura in trepte, sculptata in
piatra, adapostind mii de fantani - una dintre cele mai vechi si mai adanci surse de apa din Rajasthan (si India) si construita în timpul dinastiei Nikumbha de catre Regele Chandra sau Chanda (cunoscut sub numele de Samrat Mihir Bhoja), undeva în secolul al XlX-lea. Drumul continua si urmatoarea oprire va fi Fatehpur Sikri (UNESCO), construit in a doua jumatate a secolului XVI de catre Imparatul Akbar pentru a fi noua capitala a imperiului Mogul. Orasul insa a indeplinit acest rol doar 12 ani (intre 1573 si 1585), dupa care a fost abandonat. Fatehpur Sikri a mai fost supranumit si orasul fantoma fiind nelocuit de sute de ani. Trecutul formidabil al acestui oras este reflectat de pavilioanele si palatele marete din gresie rosie. Vom admira superbele constructii ale orasului, construite intr-un amalgam de stiluri - mogul, indian, persan si islamic, printre care: Panch Mahal - palatul cu cinci etaje si multe alte edificii impresioanante.
Spre seara, sosire la Agra.
Cina si cazare la hotel Clarks Shiraz 5* (sau similar) in Agra.

Ziua 7, Agra
Dupa ce servim micul dejun, urmeaza sa facem un tur panoramic al orasului Agra, odinioara capitala mogulilor, si vizita la Taj Mahal, una dintre cele mai cunoscute noi minuni ale lumii. Cladirea de marmura a Taj Mahalului, un durabil simbol al iubirii, a fost construita intre 1631 si 1648 la ordinul imparatului mogul Shah Jahan in memoria iubitei lui sotii, Mumtaz. In 1983, Taj Mahalul a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO datorita marii sale valori istorice si culturale. Poetul englez Edwin Arnold descria Taj Mahal-ul ca fiind "nu un monument de arhitectura, ci dragostea unui imparat incrustata in piatra" iar lui Rabindranath Tagore ii placea sa spuna ca Taj Mahalul este "o lacrima pe obrazul timpului". Dupa-amiaza, vizita Fortului Agra unde au
avut resedinta marii imparati moguli Akbar, Jahangir si Shah Jahan. Acestia l-au impodobit cu marmura, pietre pretioase si gradini frumos aranjate. Intr-unul din turnurile acestui fort a fost exilat Shah Jahan de catre fiul sau Aurangzeb. Se spune ca ultimii sapte ani ai vietii sale, Shah Jahan, intemnitat in Fortul din Agra, i-a petrecut admirand frumusetea Taj Mahalului care se inalta nu departe de el.
Cina si cazare la hotel Clarks Shiraz 5* (sau similar) in Agra.

Ziua 8, Agra - Delhi
Dupa micul dejun plecam cu autocarul spre Delhi. Dupa-amiaza, sosire in Delhi si vizita complexului Arheologic Qutb (UNESCO). Cel mai faimos monument din Complexul Arheologic Qutb este Qutb Minar, cel mai inalt minaret de caramida din lume (72,5 m) si totodata cel mai vechi exemplu de arhitectura islamica al subcontinentului (construit in 1199). In interiorul Complexului se vor vizita si: Quwwatu'l-Islam - cea mai veche moschee din nordul Indiei, Alai-Darwaza – o magnifica poarta de intrare in moschee, minaretul sultanului Alau-ud-din Khilji – proiect impresionant ramas neterminat, si o curiozitate metalurgica – o coloana din fier care nu a ruginit de-a lungul secolelor.
Spre seara, deplasare catre un hotel de 3* unde vor fi pregatite cateva camere pentru depozitare bagaje, schimbarea tinutei si pregatirea pentru intorcerea in tara (cate o camera rezervata pentru 4 persoane, timp de 3 ore).
Cina de ramas bun. In cursul serii, la ora 09:15, transfer la aeroportul din Delhi pentru zborul de intoarcere.
Cina si cazare in Cochin.

Ziua 9, Cochin - Doha - Bucuresti
Imbarcare pe cursa Delhi – Paris, compania Air France, cu decolare la ora locala 00:10 (noaptea de 28/29.04); sosire in Paris la ora locala 06:00; decolare spre Bucuresti la ora 13:05. Sosire in Otopeni la ora 16:55.

Servicii incluse:
• transport cu avionul Bucuresti – Delhi– Bucuresti (cu schimbarea curselor la Amsterdam si Paris) cu compania AIR FRANCE/KLM;
• 7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) in hoteluri de 4* si 5*: 2 nopti in Delhi, 1 noapte in Mandawa, 2 nopti in Jaipur, 2 nopti in Agra;
• transport cu autocar dotat cu aer conditionat pe toata durata calatoriei conform programului;
• tururile si excursiile mentionate in program;
• plimbare pe elefanti la Fortul Amber (in functie de disponibilitate, alternativ plimbare cu jeep-ul);
• plimbare cu carucioare trase de camila in Abhaneri;
• ghizi locali vorbitori de limba engleza;
• intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
• insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei;
• taxele de aeroport pentru zborurile internationale (pot suferi modificari);
• taxa de viza si procesare acte India (in valoare de 80 EURO/persoana - poate suferi modificari).

Nu sunt incluse:
• bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in zona (aproximativ 40 USD/persoana - se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in India);
• apa si alte bauturi la mese;
• excursiile optionale;
• asigurarea medicala (recomandata) si asigurarea storno; polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;
• orice alte servicii care nu sunt mentionate in program.

Nota:
• supliment camera single: 295 euro/persoana;
• grup minim 30 persoane;
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii;
• la inscriere se va plati un avans de 50%
• acte necesare:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu cel putin doua pagini libere;
- formular de viza completat electronic de fiecare solicitant de viza;
- o fotografie recenta color, dimensiuni 5 cm x 5 cm;
Termenul limita de transmitere a actelor pentru viza India este de 4 saptamani inainte de data plecarii. Durata de procesare a vizelor pentru grupuri este de aproximativ 2 saptamani.
- toti copii au nevoie de pasaport;
- IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se efectueaza retragerea.