/  / 
Grecia (autocar)

Circuit

Grecia (autocar) - 7 zile
Atena, Salonic
Grecia (autocar)
Grecia (autocar) Grecia (autocar) Grecia (autocar) Grecia (autocar) Grecia (autocar) Grecia (autocar) Grecia (autocar) Grecia (autocar) Grecia (autocar) Grecia (autocar)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Dată plecare Tarif/persoană
31.03.2019 325.00 EUR REZERVĂ
16.06.2019 325.00 EUR REZERVĂ
04.08.2019 325.00 EUR REZERVĂ
08.09.2019 325.00 EUR REZERVĂ
Ziua 1, Bucuresti - Salonic
Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 04.30 si plecare din Bucuresti la ora 04.45 cu autocarul pe traseul Giurgiu - Russe. In Bulgaria vom face o scurta oprire, in centrul Sofiei, langa Catedrala Aleksander Nevski si Biserica Sfanta Sofia (vizita panoramica a orasului).
Seara, cazare si timp liber pentru plimbare si odihna in Salonic la hotel 3*.

Ziua 2, Salonic - Meteora - Atena
Dimineata devreme, dupa micul dejun, plecam spre manastirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox al Greciei, dupa Muntele Athos.
Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. In continuare ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, urmand vizita la doua dintre cele sase manastiri existente (Varlaam si Marele Meteor – biletele de intrare nu sunt incluse, pret informativ, 3 EURO/ persoana/ manastire). Dupa un popas pentru masa de pranz, ne continuam drumul spre capitala Greciei.
Cazare in Atena la hotel 3*.

Ziua 3, Atena - Port Pireu
Mic dejun. Tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Parlamentul si Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Pietele Omonia si Karaiskaki Dupa tur, vizita cu ghid local la Acropole (bilet de intrare optional: 22 EURO/adult), leaganul civilizatiei antice elene, monument al arhitecturii mondiale, unde vom admira vestigiile pastrate de aproape 2500 de ani, precum templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike, propileele, Odeonul. In continuare strabatem pietonal renumitul cartier Plaka spre Areios Pagos - primul tribunal din lume, loc de unde a cuvantat Apostolul Pavel prima data atenienilor, Agora, forumul Roman, Mitropolia. Timp liber pentru pranz in cartierul Plaka. Dupa amiaza, optional, excursie la Cap Sounion, cel mai sudic punct continental al Greciei, pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon (un fenomen unic in lume). Pret: 20 EURO/ persoana. Seara, intoarcere la Atena. Va recomandam un tur pietonal cu insotitorul de grup in celebrul cartier Plaka de la poalele Acropolei.
Cazare in Atena, la acelasi hotel.

Ziua 4, Atena - Micene
In aceasta zi avem timp liber la dispozitie in Atena, sau optional plecam in excursie in Peninsula Peloponez unde se afla leaganul civilizatiei minoice. Se viziteaza: Istmul si canalul de Corint, Epidavros (a fost cunoscut pentru teatrul construit in 340 i.Hr. care functioneaza si astazi cu aproximativ 6000 locuri), Mycene, unde se vor vizita cetatea antica, teatrul si mormantul lui Agamemnon (cunoscut din Iliada lui Homer, regele cetatii Mycene, care a pornit Razboiul Troian) si intr-un final Nafplion – oras de venetieni, prima capitala a Greciei moderne, dupa eliberarea de sub otomani, Pret informativ: 75 EURO/persoana (minim 20 platitori). Include: transport cu autocarul, biletele de intrare la obiective (Mycene & Epidavros), asistenta ghid local si masa de pranz servita la un restaurant traditional (grup minim 25 platitori). Intoarcere la Atena. Seara, timp liber la dispozitie.
Cazare la acelasi hotel in Atena.

Ziua 5, Atena - Croaziera la Insulele Golfului Sar
Dupa micul dejun, aveti timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Optional, croaziera de o zi spre trei insule, Eghina – Hydra –Poros. Va propunem o frumoasa plimbare in cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din Portul Pireu. Prima oprire o vom face in Poros – insula cu numeroase plantatii de lamai, dar si cu o zona portuara foarte animata. Urmatoarea oprire se va face in insula Hydra – o pitoreasca insulita cu stradute serpuite si inguste in care traficul auto este interzis iar deplasarea se poate face pe jos sau cu magarusii. Ultimul popas este insula Eghina, cea mai mare din cele trei, numita si Insula Fisticului, sau insula Sfantului Nektarie. Pranzul va fi servit pe vapor si este format din aperitiv, fel principal si desert (bauturile nu sunt incluse); pe durata croazierei va puteti bucura si de programul artistic prezentat de echipa de animatie a vasului. Pret: 100 EURO/ persoana.
Cazare in Atena la acelasi hotel.

Ziua 6, Atena - Delphi - Salonic
Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre Delphi, orasul antic, casa si altarul oracolului in mitologia elena, dedicat zeului Apollo , in legenda homerica, Apollo a fost initial zeul zilei, al luminii si al artelor. Vechii greci considerau Delphi ca fiind centrul universului si epicentrul spiritual al lumii antice. Vizita individuala in situl arheologic. Continuam traseul catre Paralia Katerini pe ruta: Lamia – Larissa – Valea Tembi – Platamonas.
Cazare in Salonic la hotel 3*.

Ziua 7, Salonic - Sofia - Bucuresti
Mic dejun. Tur panoramic al Salonicului. Vom admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb, simbol al orasului, sec. XVI. In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul Include:
•transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Salonic, 4 nopti in Atena;
• vizit e conform programului;
• insotitor roman de grup din partea agentiei.

Pretul nu include:
• intrarile la obiectivele turistice, in valoare aproximativa de 40 EURO. Se achita optional la insotitorul de grup;
• asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/ persoana (pers. sub 60 de ani);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu
• asigurarea medicala de calatorie;
• excursiile optionale mentionate in program.
•taxa de oras se achita individual la receptia hotelului.

Nota:
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii;
• la inscriere se va plati un avans de 50%;
• acte necesare: Carte de identintate in curs de valabilitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara. Toti copii au nevoie de pasaport.
• supliment camera single: 150 euro;
• copil 00-11.99 ani in camera cu 2 adulti: 225 euro;
• grup minim: 40 persoane.