/  / 
Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar)

Circuit

Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) - 5 zile
Riviera Olimpului, Paralia Katerini, Atena
Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar)
Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar) Grecia - Pelerinaj la Sf.Nectarie (autocar)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Dată plecare Tarif/persoană
07.11.2019 265.00 EUR REZERVĂ
Ziua 1, Bucuresti - Sofia - Salonic
Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 06.00, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Russe. In Bulgaria vom face doua opriri: prima in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski (vizita panoramica a orasului), iar inainte de vama Kulata, ne vom abate 30 km de la drum pentru a vizita Manastirea Rilla.
Seara cazare in Salonic la hotel 3*.

Ziua 2, Salonic - Meteora - Atena
Dimineata devreme, dupa micul dejun, plecam spre manastirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox, dupa Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. In continuare ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vom vizita doua dintre cele sase manastiri existente (Sfantul Stefan si Manastrirea Varlaam - intrarile nu sunt incluse, pret informativ 3EURO/persoana/obiectiv). Dupa un popas pentru masa de pranz, ne continuam drumul spre capitala Greciei.
Seara cazare in Atena la hotel 3*.

Ziua 3, Atena
In aceasta zi, dupa micul dejun, vom pleca in portul Pireu, insa nu inainte de a face un scurt tur panoramic al Atenei. Dupa ce traversam cu ferryboat-ul spre insula si portul Eghina, vom calatori la Manastirea Sfanta Treime, unde se odihnesc moastele Sfantului Nectarie Tavmaturgul. Participam la slujba inchinata Sfantului. Dupa pranz, traversam cu ferryboat-ul Eghina – Pireu pentru o scurta vizita la Nea Makri, inchinare la moastele Sfantului Efrem cel Nou.
Seara cazare in Atena la acelasi hotel.

Ziua 4, Atena - Salonic
Mic dejun. Dimineata devreme plecam plecam spre Insula Evia, unde ne vom inchina la moastele Sfantului Ioan Rusu in insula in Biserica cu acelasi nume, din satul Prokopi si la Manastirea Sfantului Cuvios David cel Batran. Traversare cu ferryboat Agiokampos (in insula Evia) - Glyfa. Ne intoarcem pe continent si ne continuam drumul spre Salonic; pe drum facem o scurta oprire la Braulul Maicii Domnului la Manastirea Kato Xenia.
Seara cazare in Salonic la hotel 3*( Hotel Vergina sau similar).

Ziua 5, Salonic - Bucuresti
Dupa micul dejun plecam spre Salonic unde, dupa sosire vom realiza turul orasului, pietonal dar si cu autocarul. Vom admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:
• transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Salonic, 2 nopti in Atena;
• taxele de traversare cu ferryboat pentru pasageri in porturile Pireu – Eghina si retur;
• vizite conform programului;
• insotitor roman de grup din partea agentiei.

Pretul nu include:
• intrarile la obiectivele turistice;
• taxa de traversare ferryboat Agiokampos-Glyfa 9 EURO/ persoana (obligatoriu, se achita prin insotitorul de grup la fata locului);
• asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane sub 60 de ani);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
• taxa de statiune conform clasificarii locale a unitatii de cazare: pentru hotelurile de 3* = 1,50 EURO/zi/camera, pentru hotelurile de 4* = 3 EURO/zi/ camera. Taxa de statiune se achita la receptie.

Nota:
• supliment camera single: 110 euro;
• reducere copil 2-11.99 ani in camera cu doi adulti: 70 euro;
• grup minim: 40 persoane;
•termene de plata: se achita 50% din valoarea pachetului turistic la inscriere, iar restul de 50%, cu 30 zile inainte de plecare. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
• documente necesare calatoriei: carte de identitate/pasaport simplu electronic sau temporar, valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei. Toti copii au nevoie de pasaport.