/  / 
Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion)

Circuit

Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) - 11 zile
Cairo, Alexandria, Aswan, Edfu, Luxor, Hurghada
Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion)
Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion) Egipt-Cairo-Croaziera pe Nil&Hurgada (avion)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Plecari intre Tarif/persoană
Ziua 1, Bucuresti - Cairo
Intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Cairo. Sosire in Cairo in cursul noptii - amestecul de nou si vechi, de la perioada antica, la cea medievala si terminand cu cea moderna, de la oamenii de afaceri in costume, la localnici imbracati in costume traditionale.
Cazare si cina in Cairo.

Ziua 2, Cairo
Dupa micul dejun, programul turistic continua cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Excursie optionala la Dahsure & Sakkara – turul incluzand Dashur unde se vor vizita Piramida Cocosata si Piramida Rosie, precum si necropola de la Sakkara, situata la o distanta de aproximativ 30 km sud de Cairo. Localitatea a servit o lunga perioada de timp ca necropola funerara pentru vechea capitala Memphis. Vizita la Sakkara include: Piramida in Trepte (cea mai veche piramida din Egipt, aceasta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii), Mastabe – Ptah Hotep, Mereruca si Ti.
Cazare in Cairo.

Ziua 3, Cairo - Alexandria
Dupa micul dejun, excursie optionala la Alexandria - port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon. Vizitam Muzeul National, Biblioteca si Amfiteatrul Roman, Gradinile Montazah.
Cazare in Cairo.

Ziua 4, Cairo - Giza - Aswan
Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Cairo urmat de vizita optionala la Muzeul de Egiptologie, ce gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonilor. Transfer cu autocarul la gara, pentru a ne imbarca in trenul de noapte cu destinatia Aswan.
Vom calatori in cabine de doua locuri, in vagonul de dormit si cina.

Ziua 5, Aswan - Insulele Elephantine
Mic dejun. Sosire matinala in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Continuam cu vizita la gradina botanica de pe insula lui Kitchener si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine.Vom vizita Templului Philae dedicat zeitei Isis. Navigare catre Kom Ombo.
Cazare pe vas, cu pensiune completa.

Ziua 6, Kom Ombo - Edfu
In aceasta zi, dupa micul dejun, continuati calatoria si ajungeti la Templul Kom Ombo, unic si datorita faptului ca este construit pentru doi zei: zeul crocodil Sobek, un zeu al fertilitatii si zeul vultur Haroeris, cunoscut si ca Horus cel Batran. Navigare catre ecluza de la Esna si Luxor.
Cazare pe vapor, cu pensiune completa.

Ziua 7, Luxor - Valea Regilor
Dupa micul dejun, calatoria continua spre Luxor, situat pe malul de est al Nilului si considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Zona Luxor din Egiptul de sus este fosta Theba a grecilor antici - capitala Egiptului in timpul Regatului Mijlociu si Nou. Astazi este un loc faimos pentru templele sale si Valea Regilor din apropiere. Excursie optionala la Valea Regilor - unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vizitam Templul Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului.
Cazare pe vapor, cu pensiune completa.

Ziua 8, Luxor - Hurgada
Dupa micul dejun debarcam de pe vasul de croaziera si plecam in excursie la templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt), ansamblu monumental de 20 de temple mai mici raspandite pe 25 ha. Vom vizita si Templul Luxor. Transfer cu autocarul la Hurghada dupa aproximativ 4 ore.
Cazare si cina in Hurghada.

Ziua 9, Hurgada - Insula Gifton
Dupa micul dejun, avem timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala pe Insula Gifton - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling, cu masa de pranz inclusa.
Cazare si cina in Hurghada.

Ziiua 10, Hurgada
In aceasta zi, dupa micul dejun, timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari-Aventura in desert cu jep-uri, cina BBQ in cort beduin cu show folkloric.
Cazare si cina in Hurghada.

Ziua 11, Hurgada - Cairo - Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Cairo pentru zborul catre Bucuresti.

Pretul include:
* biletele de avion Bucuresti - Cairo si retur;
* 3 nopti cazare in Cairo 4* - categoria locala;
• 1 noapte de cazare in tren, ruta Cairo – Aswan, in cusete de dormit de 2 locuri;
* 3 nopti cazare in Hurgada 4* - categoria locala;
* 3 nopti cazare pe vas de 5* - categoria locala;
* mesele prevazute in cadrul itinerariului;
* tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz;
* bilete de intrare la obiectivele turistice;
* asistenta turística in limba romana;
* ghid local.

Pretul nu include:
* taxele de aeroport si taxa de serviciu: 239 euro/persoana, se achita inainte de calatorie;
* taxa de viza este 25 Eur/persoana, se achita inainte de calatorie(obligatoriu) si se obtine pe aeroportul din Cairo, la sosire in baza pasaportului permanent valabil 6 luni de la retur;
* excursiile optionale;
* asigurarea medicala si storno;
* alte servicii neincluse in program;
• bacsis pentru sofer – se achita local (aproximativ 3 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid)

Nota:
* grup minim 25 turisti;
* excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii;
* la inscriere se va plati un avans de minim 50%;
* acte necesare: pasaport sau CI valabile minim 6 luni de la intoarcerea in tara;
* supliment single: 259 euro;
* copiii sub 12 ani neimpliniti, cazati in camera cu parintii: 599 euro.
Excursii optionale:
* excursie Alexandria 60 € /adult si 45 € per copil 2-12 ani;Include: transport, intrari si ghid local;
* Valea Regilor - 50 € /adult si 35 € per copil 2-12 ani;Include: transport, intrari si ghid local;
* Gifton Island - 50 € /adult si 35 € per copil 2-12 ani;Include: transport, intrari si ghid local;
* jeep safari in desert - 50 € /adult si 35 € per copil 2-12 ani;
• Dahsure & Sakkara – 65 euro /adult si 45 euro/copil sub 12 ani. Include: transport, intrari si ghid local;