/  / 
Israel (avion)

Circuit

Israel (avion) - 6 zile
Jerusalem, Bethlehem, Nazareth, Tel Aviv
Israel (avion)
Israel (avion) Israel (avion) Israel (avion) Israel (avion) Israel (avion) Israel (avion) Israel (avion) Israel (avion) Israel (avion) Israel (avion)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Plecari intre Tarif/persoană
Ziua 1, Bucuresti - Tel Aviv - Betleem
Ora 16.30, intalnire cu ghidul roman la Aeroportul Otopeni – birou CHECK IN EL AL pentru destinatia TEL AVIV. Ora 11.00 –decolare spre Israel ora 18.30. Sosire, pe aeroportulBen Gurion ora 21.20. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel, ne indreptam spre Bethleem.
Cazare la hotel 4* standard local in Bethleem.

Ziua 2, Bethleem - Ierusalim
Dupa micul dejun, in Bethleem, vom vizita Biserica Ortodoxa a Nativitatii, Cripta unde s-a nascut Domnul, Biserica Catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii (pret informativ: 5 EURO/persoana, se achita la fata locului), pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.IV). Vizita la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Vizitarea Bisericii si a Criptei in care s-a nascut cel mai mare om nascut dintr-o femeie. Ierusalim - vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina, Mormantul Regelui David, Zidul Plangerii.
Cina si cazare hotel in Bethleem.

Ziua 3, Ierusalim - Bethleem
Mic dejun si apoi Incepem o noua zi de pelerinaj la Ierusalim urcand mai intai pe Muntele Scopus. Vizita la Biserica Pater Noster (Tatal nostru) si Biserica Dintr-o Lacrima, la Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, continuam cu Biserica Mormantul Maicii Domnului. Vom intra în Sfanta Cetate prin poarta Sfantului Stefan. Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii în care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizita la Biserica si Caminul romanesc din Ierusalim.
Cina si cazare la hotel in Betleem.

Ziua 4, Ierusalim - Bethleem
In aceasta zi, dupa micul dejun, ne deplasam pe valea Hozevei - vizitarea Manastirii Sfantul Gheorghe cu Moastele Sfantului Ioan Romanul de la Neamt Intrare in orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica Greco–Ortodoxa unde se afla “Dudul lui Zacheu” si Biserica si Caminul Romanesc de la Ierihon. Privire asupra Muntelui Carantania si Manastirii Sfantului Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol. Coboram spre Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) si la restaurant cu autoservire.
Cina si cazare la hotel in Bethleem.

Ziua 5, Bethleem - Tiberias - Caana Galileii - Cap
Dimineata, dupa micul dejun, ne indreptam spre Galileea (in nordul Israelului), urcand pe Valea Iordanului. OFERTA: Yardenit – vizita la locul amenajat al Botezului. Deplasare la Caana, vizita la Biserica Grec-Ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Deplasare la Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Isus a predicat, casa Sfantului Petru. Vom continua cu Tabha, locul unde a fost savarsita minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Apoi, urcare pe Muntele Fericirilor si vizitarea Bisericii. Optional, in functie de timp, scurta croaziera de 45 minute (aprox. 10 Euro/persoana) pe apele sfinte ale Marii Galileii.
Cina si cazare la hotel 4* standard local in Tiberias.

Ziua 6, Nazaret - Muntele Tabor - Haifa - Tel Aviv
Dupa micul dejun, parasim orasul Nazaret si ne indreptam spre Muntele Tabor – vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul “Schimbarii la Fata”. Transfer cu microbuze arabe (10 EURO/persoana, se achita la Agentie). Ajungand in Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel, vom admira Templul Cultului Bahai cu gradinile pe terase – etajate. Continuam cu vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam pe langa coasta Mediteranei spre Tel Aviv. Continuam spre Aeroportul International Ben – Gurion. Imbarcare cursa BLUE AIR: Tel Aviv 23.50 - Bucuresti 02.40 (a doua zi).

Pretul include:
• Transport avion Compania BLUE AIR Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
• asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire / plecare;
5 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4* standard local (echivalent 3*superior european): 4 nopti in Bethleem si 1 noapte in Tiberias;
• 4 cine la restaurantele hotelurilor (in zilele 2, 3, 4 si 5);
• transport pe teritoriul Israelului cu autocar cu aer conditionat;
• intrari la obiectivele precizate in program;
• ghizi locali vorbitori de limba romana specializati in actiuni turistice / pelerinaje;
• insotitor roman de grup.
• transfer munte Tabor;
• vizita la Hozeva;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Pretul nu include:
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pnetru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 30 EURO/persoana - se practica tarile; vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
• bauturi, mese optionale care nu sunt incluse in program;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice , altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

Nota:
• grup minim 35 de turisti;
• la inscriere se achita 50% din pretul pachetului turistic;
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii;
• daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral;
• supliment single: 165 euro;
•acte necesare: pasaport simplu electronic sua normal, cu valabilitate de un an, valabil inca 6 luni de la data plecarii. Nu se accepta pasapoarte temporare;
• In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.