/  / 
Anglia - Scotia - (avion)

Circuit

Anglia - Scotia - (avion) - 10 zile
Londra, Cambridge, York, Edinburgh, Liverpool, Glasgow
Anglia - Scotia - (avion)
Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion) Anglia - Scotia - (avion)

Confirmare în 24-48h a cererii de rezervare.

Dată plecare Tarif/persoană
28.08.2019 1345.00 EUR REZERVĂ
Ziua 1, Bucurestii-Londra.
Intalnire pe aeroportul din Otopeni cu conducatorul de grup la ora 10:20 pentru imbarcare pe cursa TAROM,cu destinatia Londra - centrul cultural si artistic al Regatului Unit. Sosire la Londra la ora locala 14:05, transfer in oras si cazare la hotel Ibis London Wembley 3* sau similar. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite optionale.

Ziua 2, Londra - Bristol
Mic dejun si plecare spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, un monument ce a fost subiectul multor teorii cu privire la originea sa, variind de la arheologie la explicații din mitologie sau chiar de natura paranormala. Vizitarea monumentului (intrare inclusa). Sosire la Bath, veche asezare romana, o bijuterie arhitecturala desavarsita, foarte bine conservata. Tur de oras cu ghid local si vizitarea Bailor Romane (intrare inclusa). Orasul a devenit renumit prin baile romane care dateaza din anii 43 i.Hr. acestea fiind construite de romani, datorita existenteiiîn regiune a apelor termale.
Cazare in Bristol la Hotel Mercure Bristol Holland House 4* sau similar.

Ziua 3, Bristol - Oxford - Liverpool
Mic dejun. Plecare spre Oxford, vizitarea orasului universitar. Continuarea traseului cu Stratford upon Avon, vizitarea Casei Memoriale William Shakespeare si a Casutei Annei Hathaway (intrari incluse). Orasul Stratford este situat pe malurile raului Avon unde se gaseste Teatrul Regal Shakespeare, sediul Companiei Regale Shakespeare, un loc deosebit de important pentru artistii din intreaga lume. Oprire la Warwick pentru vizitarea castelului (intrare inclusa). Castelul Warwick a fost locul de resedinta a celor mai puternice familii engleze si reprezinta cel mai frumos castel medieval al Angliei.
Cazare in Liverpool la hotel Mercure Liverpool Atlantic Tower 4* sau similar.

Ziua 4, Liverpool - Glasgow
Mic dejun si apoi plecare spre nordul Angliei. Prima oprire va fi in Lake District (cel mai mare parc national al Angliei). “Țara Lacurilor” din Anglia se caracterizeaza printr-o diversitate neobisnuita a peisajului. In marile lacuri se reflecta piscurile celor mai inalti munti din Anglia - The Cumbrian Mountains. Scurta croaziera (inclusa) pe Lacul Windermere, de la Bowness la Ambleside.
Sosire si cazare in Glasgow la Hotel Ibis Glasgow Centre 3* sau similar.

Ziua 5, Glasgow - Edinburgh
Dupa micul dejun se organizeaza tur de oras in Glasgow cu ghid local: vizitarea Catedralei, cea mai complexa dintre toate catedralele Scotiei, o neobisnuita biserica dubla, construita un corp deasupra celuilalt, dedicata sfantului protector al orasului Glasgow-St Mungo. Dupa amiaza plecare spre Edinburgh. Tur de oras Edinburgh cu ghid local. Familiarizare cu primul “Oras Literar” al UNESCO, ce atrage milioane de iubitori ai artelor in fiecare an.
Cazare in Edinburgh la hotel Holiday Inn Edinburgh 4* sau similar.

Ziua 6, Edinburgh
In aceasta zi libera, puteti opta pentru excursie vizitarea castelului care adaposteste bijuteriile Coroanei Scotiene. Va invitam sa cunoasteti in detaliu vechea fortareata ce a servit ca baza militara in timpul razboiului contra Angliei. Veti intelege faima acestui oras si motivul pentru care aici se organizeaza anual numeroase festivaluri.
Cazare in Edinburgh la acelasi hotel.

Ziua 7, Edinburgh - York
Dupa micul dejun se pleaca spre Durham pentru vizitarea Catedralei (intrare inclusa). Catredrala mai este cunoscuta si cu numele complet de Catedrala lui Hristos, a Fecioarei Maria si a Sfantului Cuthbert din Durham. Aceasta a fost intemeiata in anul 1093 ramanand, pana astazi, un centru activ in viata religioasa a Bisericii Anglicane. Urmatoarea oprire este in York. Aici vom participa la un tur de oras cu ghid local al fostei capitale militare a Britaniei si vom vizita Catedrala York Minster. Aceasta frumoasa catedrala gotica este folosita pe post de resedinta episcopala de catre cel de-al doilea episcop ca importanta din intreaga Anglie. Este, de asemenea, renumita pentru colectia imensa de ferestre-vitraliu pe care o detine inca din perioada medievala.
Cazare in York la hotel Hilton York 4* sau similar.

Ziua 8, York - Londra
Dupa micul dejun plecare spre Londra. Ne vom opri in Cambridge, unde vom face un tur pietonal si optional putem vizita colegiul.
Cazare la Londra la hotel DoubleTree by Hilton London – Docklands Riverside 4* sau similar.

Ziua 9, Londra
Mic dejun. Tur de oras panoramic Londra cu ghid local: Parlamentul, Big Ben, cel mai mare ceas cu clopot si al treilea turn cu ceas ca înălțime din lume, Catedrala Westminster Abbey (intrare optionala), abatia in care aproape toate incoronarile monarhilor englezi a avut loc si bineinteles Piccadilly Circus. Dupa-amiaza timp liber. Optional vizita la Madame Tussauds - Muzeul Figurilor de Ceara.
Cazare Londra la acelasi hotel.

Ziua 10, Londra
Mic dejun. Predarea camerelor si transfer catre aeroport in jurul orei 12:00 pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 14:50 (ora locala) si sosire la Bucuresti la ora 20:05.

Pretul include:
• transport avion Bucuresti – Londra - Bucuresti cu compania Tarom;
• 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3* si 4*: 3 nopti in Londra, 1 noapte in Bristol, 1 noapte in Liverpool, 1 noapte in Glasgow, 2 nopti in Edinburgh, 1 noapte in York;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• transport cu autocar pentru intreg traseul;
• tururi de oras cu ghizi locali in Londra, Bath, Glasgow, Edinburgh si York;
• vizite si intrari la obiectivele turistice conform programului (Stonehenge, Baile Romane din Bath, Casa Memoriala Shakespeare, Casa Memoriala Anne Hathaway, Castelul Warwick, Catedrala din Glasgow, Catedrala din Durham, Catedrala York Minster);
• plimbare pe lacul Windermere;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering.

Pretul nu include:
▪ asigurarea medicala (optionala);
▪ asigurarea storno (optionala) se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;
▪ excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
▪ bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;
▪ bacsisurile pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 35 EURO/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup.

Nota:
• supliment camera single: 450 euro;
• excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii, la inscriere se va plati un avans de 50%;
• grup minim 25 persoane;
• acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara; toti copii au nevoie de pasaport.